Procedents del continent asiàtic, aquests rotllets son una de les receptes més conegudes.

Cada cop ho tenim més fàcil per elaborar plats típics d’altres continents. Avui dia es habitual trobar productes que fa uns any eren impossibles de comprar, ja fos per que no ens arribaven o bé per que empreses d’aquí en feien imitacions no sempre encertades. Ara podem trobar supermercats amb productes específics de certs països, o fins i tot botigues especialitzades a on trobarem, per exemple, les cols xineses o els fulls de pasta d’arròs ideals per fer aquests rotllets de pollastre i verdures.

Ingredients per fer 10 rotllets:

 • 10 fulles de pasta d’arròs rodones d’uns 20 cm. de diàmetre.
 • 200 grams de pollastre.
 • 100 grams de col xinesa (pak choi) o col blanca.
 • 1 pastanaga.
 • 6 xampinyons.
 • Oli d’oliva suau.
 • Fulles de cogollo de enciam per servir.

Ingredients per a la salsa agredolça:

 • 60 grs. de sucre.
 • 30 grs. de vinagre blanc.
 • 60 grs. d’aigua.
 • 20 grs. de salsa de soja (Kikkoman).
 • Una cullerada de quètxup.
 • Una cullerada de Maizena.

ELABORACIÓ DE LA SALSA:

1- Posem tots els ingredients de la salsa en un cassó a foc suau i ho anem remenant fins que arribi a bullir. Ràpid veurem que la salsa agafa una textura cremosa, finalment la retirem del foc i la posem en un bol o un pot de vidre on es pugui anar refredant durant almenys una hora.

Aquesta salsa es pot preparar amb antelació si la guardem tapada a la nevera.

ELABORACIÓ DELS ROTLLETS:

2- Posem una paella a foc mig-alt amb un raig d’oli i cuinem el pollastre tallat a daus petits durant uns 3 minuts.

3- Un cop tenim el pollastre cuit, hi afegim la pastanaga tallada a daus petits, els xampinyons laminats i la part blanca de la col xinesa tallada també a daus. Ho cuinem a foc mig-alt remenant constantment durant 1 minut. Finalment parem el foc i hi afegim la part verda de la col laminada. Amb la calor residual ja s’acabarà de cuinar i en acabat ho deixem refredar.

4- Mullem la pasta d’arròs lleugerament amb un pinzell només per una cara. No la hidratem en excés doncs alhora de fregir-los es podria trencar.

5- Quan veiem que la massa d’arròs ja comença a ser flexible, posem una cullerada generosa del farcit, fem dos plecs longitudinals, ho enrotllem com es veu en el dibuix i amb els dits mullats amb una mica d’aigua, ho segellem.

6- Finalment ja es poden fregir en una paella a foc mig amb una rajolí d’oli. Un cop veiem que la pasta d’arròs fa bombolletes i també queda daurada ja podem retirar els rotllets del foc. El fet de fregir-los lleugerament i amb poc oli es per que només necessitem daurar la pasta d’arròs per que quedi cruixent, ja que el farcit ja està cuit. Si ho preferim, també podem coure els rotllets de pollastre i verdures al vapor. Finalment servim els rotllets calents i acompanyats de la salsa agredolça. Nosaltres els hem presentat dins d’una fulla de cabdell d’enciam i amb una mica de salsa al damunt.