Un peixet d’aperitiu per fer una coca platejada.

El seitó, i també la sardina, es un peix blau dels més apreciats pel seu enorme ventall de possibilitats que ofereix a la cuina. El podem trobar macerat en vinagre per fer un aperitiu de diumenge, en salaó típics de l’Escala o de Santoña, arrebossat amb farina i fregit o simplement a la planxa amb all i julivert. Nosaltres li hem volgut donar una volta més a aquest deliciós peixet posant-lo damunt d’una coca cruixent, acompanyat amb porro i pebrot. Amb aquesta coca de porro i seitons aconseguim una recepta sublim que de ben segur tornarem a repetir.

Ingredients:

Per la massa:

  • 200 grams de farina.
  • 40 grams d’oli oliva verge.
  • 100 grams d’aigua.
  • 1 cullerada de sal.

Per el farcit:

  • 2 porros.
  • 15 – 20 seitons sense cap, ni tripa, ni espines.
  • Mig pebrot vermell.

Per decorar:

  • Orenga.
  • Pebre molt.
  • Oli d’oliva.

ELABORACIÓ:

1- Barregem tots els ingredients de la massa a dins d’un bol, la treballem durant 5 minuts i finalment l’estirem donant-li la forma desitjada. Posem paper cuisson en una safata, hi posem la coca i ho reservem.

2- Tallem els porros a rodanxes d’uns 5 mm i els cuinem un parell de minuts en una paella amb una mica d’oli i sal.

3- Repartim el porro per damunt de la massa de la coca i també hi afegim el pebrot vermell tallat a tires primes.

4- Ho fornegem a 200 graus amb escalfor inferior i ventilador durant 15-20 minuts. Quan comenci a quedar daurada, la retirem un moment del forn i li afegim els lloms dels seitons. Finalment la tornem a posar al forn un 5 minuts més.

5- Un cop l’hem tret del forn hi escampem una mica d’orenga per damunt i també hi tirem un raig d’oli d’oliva. Finalment ja podem servir la coca de porro i seitons calenta o a temperatura ambient.

Receptes relacionades: