De la recepta original, que es fa amb patates, hem creat el carbassó a la importancia.

Les patates a la importancia, a part de tenir un nom agosarat, també son delicioses. Hem portat la seva fórmula al carbassó, que a part d’adaptar-se de meravella a la recepta, l’hem acompanyat també d’unes delicioses gules. Aquest carbassó a la importancia és apte per a estiu o hivern i ens serveix perfectament de plat únic.

Ingredients per a 2/3 persones:

 • 1 carbassó mitjà.
 • 1 ceba.
 • 4 alls tendres.
 • 1/2 got de vi blanc.
 • 1/2 got d’aigua.
 • 1 ou.
 • 2 cullerades de farina per l’arrebossat.
 • 1 cullerada de farina per la salsa.
 • Julivert.
 • 1 paquet de gules (100 grams).
 • Oli.
 • Sal i pebre.

ELABORACIÓ:

1- Tallem la ceba i els alls tendres a trossets ben petits i els posem a coure a foc suau en una cassola amb un raig d’oli. En acabat parem el foc però ho deixem tot dins la cassola.

2- Tallem el carbassó a rodanxes d’un centímetre de gruix. Passem les rodanxes per farina i també per l’ou batut. Posem una paella a foc mig amb un dit d’oli i cuinem les rodanxes de carbassó un minut per cada costat. Un cop daurades, les anem posant a la cassola a on tenim la ceba i els alls.

3- Afegim 1 cullerada de farina a la cassola i ho cuinem uns 30 segons a foc mig. Mentre ho cuinem podem donar unes sacsejades a la cassola per que la farina s’integri, però evitarem remenar-ho massa ja que l’arrebossat del carbassó és delicat i podria saltar.

4- Finalment afegim les gules, el vi blanc i també l’aigua. Ho salpebrem, piquem julivert per damunt i finalment ho cuinem un parell de minuts més. Ho podem servir calent o tebi.