La dolçor de l’estiu concentrada en un pastís de cireres.

Aquest pastís de cireres fa que gaudim d’aquesta saborosa fruita amb tot el seu esplendor. Això es així per la seva senzillesa, ja que les cireres queden dins la massa amb el seu propi suc i sense cap altre ingredient que les emmascari. La massa, lleugera i cruixent, fa de genial parella d’aquestes cireres.

Ingredients per la massa:

 • 250 grams de farina de rebosteria
 • 50 grams de sucre.
 • 1 polsim de sal.
 • 1 ou.
 • 8 grams de llevat en pols (Royal).
 • 90 grams de mantega.

Ingredients per el farcit:

 • 500 grams de cireres despinyolades.
 • 100 grams de sucre.
 • Ratlladura de mitja llimona.
 • 1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena).
 • 1 ou per pintar.

Altres:

 • Motllo d’uns 20 cm. de diàmetre.

ELABORACIÓ:

1- Traiem els pinyols de les cireres, les posem en un bol amb el sucre i la ratlladura de llimona i finalment ho deixem un parell d’hores com a mínim a la nevera. Si ens va bé, fins i tot podem preparar-ho d’un dia per l’altre. Amb aquest procediment aconseguirem que les cireres deixin anar una mica de suc i també que aquest quedi barrejat amb el sucre.

2- Posem els ingredients de la massa dins d’un bol i ho treballem uns 5 minuts, ens ha de quedar una massa fina i que no s’enganxi a les mans. Emboliquem la massa amb film transparent i finalment la guardem a la nevera un mínim de 1 hora.

3- Agafem 3/4 parts de la massa i amb l’ajuda d’un corró i una mica de farina l’estirem donant-li forma rodona. Finalment la posem dins del motllo i cobrim la base i les parets del mateix.

4- Un cop tenim l’interior del motllo folrat amb la massa hi afegim la barreja de les cireres amb el seu suc i finalment hi escampem la cullerada de farina de blat de moro per damunt.

5- Estirem la resta de la massa, l’anem tallant a tires i decorem el pastis al nostre gust, nosaltres hem posat les tires creuades. Finalment pintem tota la superfície de massa (les cireres no) amb una mica d’ou batut.

6- Ho fornegem a 180 graus uns 30-40 minuts amb escalfor inferior i ventilador. Un cop cuit, el retirem del forn i el deixem refredar abans de menjar-lo.