Com convertir un ou dur en una meravella.

Els ous a la caputxina (o arrebossats) no deixen de ser una croqueta amb l’ou dur com a contenidor. Bullim els ous, els partim i buidem per seguidament tornar-los a omplir amb la beixamel de croqueta. Finalment els arrebossem a meitats i els fregim. Ideals per menjar d’aperitiu o de segon plat, les podem fer de molts sabors diferents, jugant amb carn, peix, verdures o fins i tot formatge.

A més, si un cop heu omplert tots els ous us ha sobrat farcit no patiu, en fem boles, les arrebossem i cap a la fregidora també!.

Ingredients per 12 unitats:

 • 6 ous.
 • 1/2 porro.
 • 100 grams de cues de gambes pelades.
 • 200 grams de llet.
 • 50 grams de farina.
 • 1 polsim d’estragó o orenga.
 • Sal/pebre.
 • Oli.

Per l’arrebossat:

 • 1 ou batut.
 • Farina.
 • Pa ratllat.

ELABORACIÓ:

1- Bullim els ous durant 8 minuts, els pelem, els tallem per la meitat, en retirem els rovells i ho reservem tot.

2- Seguidament posem una paella a foc mig amb un rajolí d’oli i saltegem el porro tallat ben petit durant 1 minut. Seguidament hi fregim les cues de gambes pelades i ho cuinem 1 minut més. Afegim també la farina i ho seguim cuinant uns segons per finalment afegir-hi la llet. Ho anem remenant constantment fins que quedi ben lligat i espès, ho salpebrem, hi afegim l’estragó i finalment ho retirem del foc.

3- Ratllem els rovells d’ou que tenim reservats, els afegim a la beixamel que acabem de fer i ho barregem. Finalment deixarem la barreja almenys una hora a dins de la nevera.

4- Amb l’ajuda d’una cullera, omplirem les meitats dels ous durs amb la barreja de beixamel, procurant que el farcit sobresurti fins que ens quedi una forma arrodonida.

5- Tot seguit ja els podem passar per farina, després per l’ou batut i finalment per el pa ratllat. Els fregim en oli abundant i ben calent fins que es vegin ben daurats i seguidament ja els podem servir.