Un acompanyament que pot superar al plat principal.

Les patates fregides son una menja que associem al menjar ràpid i son aparentment fàcils de fer, però si li dediquem una mica més de temps del que estem acostumats es poden convertir en delicatessen. Després de recopilar moltes receptes buscant la perfecció, us deixem aquí la que hem trobat més equilibrada entre el temps dedicat i el resultat final.  Sota un títol bastant pretenciós s’amaga el que nosaltres hem considerat que ha de ser una bona patata fregida: ben cuita i tendre al interior i amb una crosta molt cruixent al exterior.

INGREDIENTS:
  • 4 patates.
  • Sal.
  • Oli per fregir.
ELABORACIÓ:

Pelem les patates i les tallem gruixudes, tal com es veu a les imatges. Les posem en un cassó al foc cobertes amb aigua freda i les fem bullir durant uns 4 o 5 minuts, es important que no quedin cuites del tot o sigui que cal conèixer el tipus de patata que utilitzarem, en el nostre cas es una Monalisa. Un cop estan mig cuites les escorrem i les posem damunt d’una superfície reixada (com a la foto) on no quedin apilades, es important que la reixa entri bé al congelador, ja que es allà on posarem les patates durant un temps mínim d’entre una hora i mitja i dues hores. Passat aquest temps ja les podem fregir amb oli abundant a foc suau durant uns 5 minuts, tot seguit augmentem la potència de foc al màxim fins que quedin daurades. Les escorrem bé, tirem un polsim de sal i ja es poden servir.

Patates fregides 3 - retocada

SUGGERIMENTS:

Un cop estan congelades es poden posar en bosses per fer-ne quantitats més grans. Es important que en el procés de congelació no s’enganxin entre elles, però un cop estan congelades ja es poden ajuntar sense perill.

Es poden acompanyar d’una gran varietat de salses, però es recomanable no barrejar-ho tot ja que es podrien estovar les patates i es perdria la seva gran virtut, la capa cruixent exterior.

Patates fregides 2 - retocada