Recepta tradicional amb un toc cruixent.

Aquesta recepta ens la va ensenyar a fer la nostra amiga Elisa. Va molt bé per si ve colla a casa ja que es pot preparar tot de cop en una safata de forn per finalment bullir la pasta i barrejar-ho. Es pot fer amb qualsevol tipus de pasta però nosaltres recomanem pasta llarga tipus espaguetis o tallarines. Per fer aquesta recepta es pot utilitzar una salsa pesto ja preparada de supermercat tot i que nosaltres hi hem tirat la nostra, la qual trobareu a la recepta del pa llescat.

Ingredients per a 4 persones:
  • 400/500 grams de pasta.
  • Uns 25 tomàquets cirerol.
  • Salsa pesto.
  • Formatge ratllat (Grana Padamo, Pecorino o Parmesà).
  • 3 o 4 llesques de pa rodó.
  • 1 all.
  • Oli, sal i pebre.
ELABORACIÓ:

En una safata de forn (recomanem posar-hi paper de forn per evitar que s’embruti) hi escamparem tots els tomàquets cirerol tallats per la meitat reservant un espai on posarem les llesques de pa. Damunt de cada meitat de tomàquet hi posarem un xic de salsa pesto i un polsim del formatge ratllat. Ho gratinem al forn durant 10 minuts tot vigilant que el pa no es cremi, si cal, el retirem abans. En treure el pa del forn li fregarem pel damunt un gra d’all i li tirem un rajolí d’oli. El tallem a daus i el posem en un bol junt amb els tomàquets i la salsa.

Passem a bullir la pasta i un cop escorreguda la tirem dins el bol i ho barregem tot abans de servir encara calent. Podem afegir-hi més formatge i salsa pesto.

SUGGERIMENTS:

Nosaltres hem optat per fer-nos la pasta a casa, ja que disposem de màquina per laminar-la i tallar-la, porta més feina però el resultat no te preu.