Carregades de picant, son explosives.

Ingredients per unes 12 bombes:
 • 1 kg. de patates bullides sense pell.
 • Oli per fregir.
Per el farcit:
 • 100 grams de carn picada.
 • 1/2 pebrot verd.
 • 6 tomàquets cirerol ben picolats.
 • 1 cullerada de quètxup.
 • 1 polsim de bitxo sec mòlt.
 • 1 polsim d’orenga.
 • 1 polsim de comí mòlt.
 • Salsa Tabasco.
 • Sal i pebre.
Per l’arrebossat:
 • Farina.
 • Pa ratllat.
 • 1 ou batut.
ELABORACIÓ:

Agafem les patates bullides, les ratllem en un bol, ho treballem com si es tractés d’una massa i les reservem. Posem el pebrot verd picolat en una paella amb un xic d’oli a foc suau durant uns 5 minuts, afegim la carn picada i ho seguim cuinant fins que estigui la carn enrossida. Afegim els tomàquets picolats junt amb les espècies, el Tabasco i el quètxup i ho cuinem un parell de minuts més.

Dividim la massa de patata en 12 porcions i els hi donem forma de bola, seguidament n’agafem una, li fem un sot amb el dit gros de la mà (com es veu a la imatge) i omplim el forat amb farcit. Anem tancant el forat ple de farcit pressionant al voltant de la massa fins a tornar-li la forma de bola deixant el farcit totalment envoltat de patata. Un cop hem refet la bola la passem primer per farina i seguidament per l’ou batut i el pa ratllat. Un cop hem fet les 12 unitats ja les podem fregir submergides en oli ben calent.

SUGGERIMENTS:
 • El farcit es pot variar amb altres ingredients, ja siguin verdures, bolets o diferents tipus de carn.
 • Fa de bon acompanyar amb una amanida, un guacamole, o una salsa a base de maionesa.