De bo que està és injust fer-lo només per Sant Jordi.

Ingredients per a un pa de 1 Kg.:
  • 550 grams de farina de força.
  • 350 ml d’aigua.
  • Dues cullerades d’oli oliva verge.
  • 25 grams de llevat fresc.
  • 80 grams de sobrassada a temperatura ambient.
  • 80 grams de parmesà ratllat.
  • 40 grams de nous picades.
  • Sal.
ELABORACIÓ:

Agafem un bol i dissolem el llevat amb l’aigua tèbia i l’oli, afegim la farina i la sal i ho treballem fins que ens quedi una massa llisa i elàstica. Ratllem el formatge i piquem les nous a ganivet, en un morter quedarien massa esmicolades, i ho reservem. Agafem la massa i en fem tres parts iguals, una la barregem amb la sobrassada, una amb el formatge i l’altre amb les nous. Treballem les tres boles de massa per separat durant uns 5/10 minuts, han de quedar els ingredients ben integrats. Agafem un paper de forn, el posem damunt d’una reixa de forn, l’untem amb un raig d’oli i seguidament donarem forma al pa.

De la massa de sobrassada en farem 4 parts i els hi donem forma cilíndrica i allargada, de la massa de formatge en fem 5 parts i els hi donem la mateixa forma i llargada que les de sobrassada i finalment farem un sol cilindre de la massa de nous, es amb el que envoltarem tot el pa. Per donar forma al pa anirem disposant damunt del paper de forn els cilindres de sobrassada i de formatge de costat amb el ordre de la senyera, ens podem humitejar els dits amb aigua per ajudar a enganxar els cilindres entre ells. Per acabar agafem la tira de massa de nous i envoltem les barres de sobrassada i formatge, per tant haurem de calcular que la llargada ens hi arribi. Un cop tenim el pa muntat ho deixem fermentar dins el forn durant almenys una hora. Finalment posem una safata amb aigua dins el forn per mantenir la humitat i fornegem el pa a 180 graus amb escalfor a dalt i a baix fins que es vegi daurat, seran aproximadament uns 35-40 minuts. Un cop fora intentarem retirar el paper i deixem refredar el pa damunt la reixa de forn per que no ens agafi humitat.