Per si vols calçots però no tens ganes de fer merder.

Ingredients:
 • 20/25 calçots.
 • 150 grams de farina.
 • ½ got de cervesa.
 • Sal.

Per la salsa:

 • 1 nyora.
 • 20 avellanes.
 • 4/5 tomàquets madurs.
 • Sal i pebre.
 • ½ got d’oli d’oliva verge.
 • 1 cullerada de vinagre.
 • 1 cullerada de pebre vermell.
 • Bitxo sec picant.
 • 1 gra d’all.
ELABORACIÓ:

Per preparar la salsa comencem posant la nyora en remull i seguidament podem escollir diferents mètodes per preparar els tomàquets en funció del temps i els recursos dels que disposem. Podem escalivar els tomàquets junt amb l’all al forn, escaldar-los durant un minut o bé els posem al microones dins un plat (sense aigua) durant 5 minuts al màxim de potència. En qualsevol cas un cop cuits els pelem, en retirem la grana i els posem dins el recipient de la batedora amb la resta d’ingredients. Retirem la nyora de l’aigua i amb l’ajuda d’un ganivet o una cullera separem la polpa de la pell i la tirem al recipient de la batedora junt amb la resta d’ingredients de la salsa. A partir d’aquí ho anem batent i tastant per rectificar de sal, de picant i si cal espessir-la afegim més avellanes o bé una llesca de pa torrat.

Per fer els calçots començarem tallant les fulles i el perruc, els netegem, els escaldem en aigua bullent durant 3 o 4 minuts, els retirem de l’aigua i en traiem la primera capa de pell. Preparem la pasta del arrebossat tirant la farina en un plat fondo i afegint poc a poc la cervesa mentre ho remenem, ha de quedar cremosa. Passem els calçots per la barreja de farina i els fregim submergint-los en oli ben calent durant un parell de minuts, els hi podem donar la volta a mitja cocció per que quedin daurats pels dos costats. Els servim encara calents acompanyats amb la salsa.

SUGGERIMENT:

També es pot fer amb alls tendres. La cocció es exactament igual que amb els calçots.

Comparteix aquesta recepta!Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email