Per si vols calçots però no tens ganes de fer merder.

Ingredients:
 • 20/25 calçots.
 • 150 grams de farina.
 • ½ got de cervesa.
 • Sal.

Per la salsa:

 • 1 nyora.
 • 20 avellanes.
 • 4/5 tomàquets madurs.
 • Sal i pebre.
 • ½ got d’oli d’oliva verge.
 • 1 cullerada de vinagre.
 • 1 cullerada de pebre vermell.
 • Bitxo sec picant.
 • 1 gra d’all.
ELABORACIÓ:

Per preparar la salsa comencem posant la nyora en remull i seguidament podem escollir diferents mètodes per preparar els tomàquets en funció del temps i els recursos dels que disposem. Podem escalivar els tomàquets junt amb l’all al forn, escaldar-los durant un minut o bé els posem al microones dins un plat (sense aigua) durant 5 minuts al màxim de potència. En qualsevol cas un cop cuits els pelem, en retirem la grana i els posem dins el recipient de la batedora amb la resta d’ingredients. Retirem la nyora de l’aigua i amb l’ajuda d’un ganivet o una cullera separem la polpa de la pell i la tirem al recipient de la batedora junt amb la resta d’ingredients de la salsa. A partir d’aquí ho anem batent i tastant per rectificar de sal, de picant i si cal espessir-la afegim més avellanes o bé una llesca de pa torrat.

Per fer els calçots començarem tallant les fulles i el perruc, els netegem, els escaldem en aigua bullent durant 3 o 4 minuts, els retirem de l’aigua i en traiem la primera capa de pell. Preparem la pasta del arrebossat tirant la farina en un plat fondo i afegint poc a poc la cervesa mentre ho remenem, ha de quedar cremosa. Passem els calçots per la barreja de farina i els fregim submergint-los en oli ben calent durant un parell de minuts, els hi podem donar la volta a mitja cocció per que quedin daurats pels dos costats. Els servim encara calents acompanyats amb la salsa.

SUGGERIMENT:

També es pot fer amb alls tendres. La cocció es exactament igual que amb els calçots.