Converteix el peu de porc en un dels teus plats preferits.

Ingredients per a 4 persones:
 • 4 peus de porc tallats a meitats CUITS.
 • Sal i pebre.
 • Boles de pebre rosa.
 • Farigola fresca.
 • 4 talls gruixuts de bacó fumat.

Per la salsa:

 • Oli d’oliva verge.
 • 2 cebes grosses.
 • 2 cullerades de mostassa en gra.
 • 1 culleradeta de sucre.
 • Pebre.
 • Bitxo sec trinxat.
ELABORACIÓ:

Primer de tot hem de desossar els peus de porc. Per fer-ho més fàcil, recomanem posar-los 2 minuts al microones per que agafin una mica de temperatura ja que així serà més fàcil separar la carn del os. Un cop tenim tota la carn, la tallem a trossos petits i li tirem sal i pebre. Agafem un tros generós de film transparent i li tirem un rajolí d’oli al centre, l’escampem una mica, damunt posem la carn dels peus, tirem les fulles de farigola, les boles de pebre rosa i ho enrotllem amb cura de tal manera que quedi com una botifarra grossa (imatge 1), cargolem els extrems i així quedarà més compacte (imatge 2) i seguidament ho deixem a la nevera un mínim de 2 hores.

Elaboració del Turnedó de peus de porc i bacó

Mentre tenim la carn a la nevera prepararem la salsa. Posem una paella a foc suau amb un rajolí d’oli i hi posem la ceba tallada a daus petits. La cuinem durant uns 20 minuts o fins que es vegi ben tendre i transparent i seguidament hi afegim la mostassa, el sucre, el bitxo i ho seguim cuinant a foc suau uns 5 minuts més, un cop caramelitzat ho reservem. Passades les dues hores ja podem treure la botifarra de carn de peu de porc de la nevera, retirem el film i ho tallem a rodanxes d’uns 2 o 3 dits de gruix, més o menys de l’amplada dels tals de bacó. A continuació rodegem les rodanxes de peu amb un tall de bacó i ho subjectem amb un escuradents (imatge 3) per que no es desmunti. Posem una paella a foc fort amb un raig d’oli i quan estigui ben calent marquem les rotllanes 1 minut per cada costat, retirem els escuradents i ràpidament ho servim acompanyat amb la salsa. Es bo menjar-ho ben calent.

SUGGERIMENTS:
 • Si us sobra un tros de la botifarra de carn dels peus podem guardar-ho i preparar un carpaccio de peus de porc.
 • Nosaltres ho acompanyem amb un arròs saltejat amb mantega i llavors de sèsam i coriandre, així ho convertim en un plat complert.