Aquests deliciosos bunyols ens fan oblidar l’enorme mida que tenen les cols.

Ingredients per a 25-30 bunyols:
  • ¼ de col bullida.
  • 2 talls de pernil salat.
  • 1 ou.
  • 3 cullerades  de farina.
  • Sal i pebre.
  • 1 cullerada de formatge ratllat.
  • 1 cullerada petita de llevat en pols.
  • Oli per fregir.
ELABORACIÓ:

Filetegem la col i la posem a bullir durant uns 20 minuts, ha de quedar ben cuita o no es trinxarà bé. Un cop cuita la posem a escórrer i quan no hi quedi gens d’aigua la posem dins una picadora junt amb el pernil tallat a trossets, l’ou, la farina, la sal, el pebre, el formatge i el llevat. Ho piquem una mica però sense deixar-ho massa trinxat i ho barregem bé procurant que quedi cremós, si fa falta hi podem afegir una mica més de farina però en principi no hauria de caldre. Seguidament ja els podrem fregir submergint-los en oli ben calent, ens podem ajudar amb dues culleres per donar forma als bunyols abans de deixar-los caure suaument dins l’oli, del qual els anirem retirant quan es vegin daurats. Els posem una estona damunt de paper absorbent i ja estaran llestos per menjar.

SUGGERIMENTS:
  • Si heu fet un trinxat i us en sobra, podeu aprofitar les restes de col i patata trinxada per fer aquests bunyols. Només cal que en barrejar-ho amb l’ou i la farina ens quedi suficientment consistent com per poder donar forma als bunyols.
  • En comptes de pernil salat hi podem posar bacó fumat o cansalada.