Una recepta clàssica que agrada a tothom.

Ingredients per unes 25/30 croquetes:
 • 150 grs. de pernil salat.
 • 1 ceba.
 • 400 grams de llet.
 • 3 ous.
 • 100 grs. de farina de blat.
 • 50 grs. de maizena.
 • Sal i pebre.
 • Oli per fregir.
 • Pa ratllat.
ELABORACIÓ:

1- Separem i reservem les clares dels ous, tirem els rovells dins un bol junt amb la llet, les dues farines, el pernil molt ben picat, sal i pebre. Ho remenem bé amb la batedora de barnilles i ho reservem.

2- Posem una cassola a foc suau amb un raig d’oli i la ceba picada. L’enrossim durant uns 10 minuts i seguidament hi afegim la barreja que hem preparat. Pugem una mica la potència del fogó i no ho deixem de remenar durant uns 5 minuts, si veiem que s’enganxa molt podem afluixar una mica el foc. Es important parar en el punt en el que veiem que la barreja queda al nostre gust, quan més consistents ens agradin les croquetes més estona estarem remenant la barreja damunt del foc. A nosaltres ens agraden cremoses i tendres i mirem de no espessir-ho massa.

3- Posem la barreja en una safata i la deixem refredar a la nevera almenys un parell d’hores. La massa es més fàcil de treballar quan esta freda i així podrem donar forma a les croquetes més còmodament.

4- Retirem la massa de la nevera i ja podem començar a formar les croquetes, seguidament les passem per les clares d’ou lleugerament batudes i per pa ratllat. En acabat ja les podem fregir submergides en oli ben calent.

SUGGERIMENTS:
 • Si no les volem fregir totes les podem congelar, només hem d’anar en compte de no apilonar-les gaire ja que es poden enganxar entre elles.
 • També podem fer croquetes de bacallà, de ceps o de pollastre.