També anomenats musclos farcits d’ells mateixos.

Ingredients per a 15-20 unitats:

 • 15 musclos.
 • 100 grams de cues de gambes pelades.
 • 1/2 porro.
 • Mantega.
 • 2 cullerades de farina.
 • Sal/Pebre.
 • 1 rajolí de vermut negre (opcional).
 • 300 grams de llet (aprox.)
 • Estragó.
 • Pa ratllat.
 • Oli per fregir.

ELABORACIÓ:

1- Netegem els musclos i eliminem les lapes que puguin haver-hi enganxades a la closca amb l’ajuda d’un ganivet. També li traurem les barbes que surten per un lateral.

2- Posem una cassola al foc amb una mica d’aigua, hi afegim els musclos, la tapem i la fem bullir. Un cop bulli en un parell de minuts s’han d’anar obrint els musclos.

3- Un cop tenim els musclos oberts els deixem refredar, reservem l’aigua on han bullit i separem la carn dels musclos de la closca.

4- Posem una paella a foc suau, hi afegim la mantega, el porro tallat a daus ben petits i ho cuinem fins que el porro comenci a quedar transparent. Incorporem els musclos i les cues de gamba tots tallats a trossos petits i ho tenim al foc un parell de minuts.

5- Afegim les 2 cullerades de farina, ho remenem durant uns 30 segons i afegim un rajolí de vermut. Anem incorporant la llet sense deixar de remenar i seguidament afegirem una mica d’aigua de la cocció i ho seguim remenant fins que ens quedi una massa espessa. Rectifiquem de sal i pebre i afegim l’estragó.

6- Ho deixem refredar un mínim de dues hores i a continuació anirem omplint generosament les closques de musclo amb la massa que hem fet (com es veu a les imatges). Seguidament les passem per ou batut i pa ratllat.

7- Les fregim submergides en oli ben calent, les deixem reposar una estona damunt de paper absorbent i ho servim calent.

SUGGERIMENT:

La massa que fem amb els musclos, les gambes, la farina i la llet no deixa de ser una massa de croqueta. Si ho volem fer més simple podem prescindir de les closques de musclo, donem forma a les croquetes, les arrebossem i les fregim igualment.