Un aperitiu digne de festa.

Aquesta recepta es podria dir que es la mateixa que la dels tigres, però en aquest cas en comptes de musclos hem utilitzat cloïsses.

Ingredients:

 • 1/2 kg. de cloïsses.
 • 40 grams de farina.
 • 1 ceba.
 • 250 grams de llet.
 • Oli.
 • Sal/pebre.
 • Julivert o estragó.

Per arrebossar:

 • Farina.
 • Pa ratllat.
 • Ou batut.
 • Oli per fregir.

ELABORACIÓ:

1- Posem les cloïsses dins d’una cassola amb un dit d’aigua. Ho tapem i ho fem bullir durant uns 2-3 minuts o fins que les cloïsses s’obrin. Un cop obertes les escorrem (podem guardar o congelar el suc de les cloïsses per fer un arròs o una sopa), les deixem refredar i els hi retirem la carn del interior. Reservem les closques per farcir-les més endavant.

2- Picolem lleugerament la carn de les cloïsses amb un ganivet i la reservem.

3- A la mateixa cassola a on hem obert les cloïsses hi tirem un rajolí d’oli, la ceba tallada a daus petits i ho posem a coure a foc mig durant uns 10 minuts. Un cop la ceba estigui una mica transparent afegim la farina, ho cuinem durant 1 minut més i hi afegim la llet, la sal i el pebre. Ho seguim cuinant a foc mig mentre ho remenem constantment fins que quedi espès. Afegim la carn de les cloïsses i el julivert o l’estragó, ho remenem per integrar-ho i ho deixem refredar.

4- Omplim les closques (sense separar les dues parts) amb el farcit i seguidament les passem per farina, ou batut i pa ratllat. Les podem guardar així a la nevera fins a l’hora de fregir-les.

5- Posem un cassó amb oli abundant a foc mig i fregim les cloïsses durant 2-3 minuts o fins que quedin ben daurades. Quan les retirem del foc les posem una estona damunt de paper absorbent i les servim calentes.