Com fer una fondue de formatge amb el seu pa d’una sola fornada.

Ingredients:

  • 400 grams de farina de força.
  • 2 ous per la massa.
  • 1 ou batut per pintar.
  • 12 grams de llevat fresc.
  • 120 grams de llet tèbia.
  • 1 cullerada de sal.
  • 80 grams de mantega.
  • 80 grams de sobrassada (opcional).
  • 1 formatge tipus camembert.

ELABORACIÓ:

1- Agafem un bol i hi posem la farina , la sal i els ous. Ho barregem i seguidament ho treballem una mica. Afegim el llevat esmicolat , la llet tèbia i la mantega tallada a daus i a temperatura ambient. Ho seguim treballant, ja sigui a mà o amb un robot de cuina, fins aconseguir una massa homogènia i suau.

2- Si volem fer la meitat de les boles amb sobrassada dividim la massa en dues parts, en reservem una i a l’altra li afegim la sobrassada i la seguim treballant fins que ens quedi totalment integrada. En acabat deixem fermentar les dues parts de massa durant almenys una hora.

3- Passada una hora, pesem les 2 masses i les dividim en 13 parts cada una d’elles, ens han de sortir 26 porcions en total. Seguidament formarem una bola amb cada porció de massa.

4- Posem paper de forn en una safata i al centre hi situem el formatge. Anirem posant les boles de massa al voltant del formatge (com es veu a la imatge). Hem de procurar que quedin una mica separades ja que al fermentar s’acabaran tocant.

5- Ho deixem fermentar un parell d’hores.

6- Pintem les boles amb un ou batut i fem uns petits talls al formatge, així ens assegurem de que l’escalfor del forn arribarà al interior. Ho fornegem a 180 graus amb escalfor inferior i ventilador durant uns 20-30 minuts.

7- Un cop cuit ens ho mengem encara calent, si triguem massa el formatge es tornarà a endurir.