Aquests triangles de pa son un aperitiu cruixent per fora i cremós per dins.

Ens hem basat en un famós entrant d’una coneguda empresa de pizzes a domicili per fer aquests triangles de pa amb formatge. Son fàcils de fer i no demanen gaire experiència a la cuina, a part de que també podem fer les combinacions de formatge que més ens agradin. Pot servir tant d’entrant com d’acompanyament d’altres plats, però sempre acabarem pensant que n’hauríem d’haver fet més.

Ingredients per a unes 7 unitats:

  • 250 grams de farina de força.
  • 120 grams d’aigua tèbia.
  • 12 grams de llevat fresc.
  • 40 grams d’oli d’oliva.
  • 1 cullerada d’all en pols.
  • 1 cullerada d’orenga.
  • 1 cullerada de sal.
  • 7 triangles de formatge curat.
  • 2 tomàquets secs en conserva d’oli.

ELABORACIÓ:

1- Posem l’aigua tèbia i el llevat esmicolat a dins d’un bol i ho barregem. Hi afegim la farina, l’oli, la sal, l’orenga i l’all en pols i ho treballem uns 10 minuts a mà o amb robot de cuina. Un cop tenim una massa elàstica i fina la deixem reposar dins el bol tapat durant 1 hora.

2- Passat aquest temps, dividim la massa en 2 porcions iguals. Estirem una porció fins a formar una rodona de la mida d’un plat i damunt hi posem el formatge tallat a triangles i els trossos de tomàquet sec (imatge 1).

3- Estirem l’altra porció de massa formant una rodona igual que l’anterior. Finalment la posem damunt de l’altre rodona amb formatge (imatge 2).

4- Tallem la rodona a porcions amb un ganivet. Hem de procurar de que els triangles de formatge quedin centrats amb els talls que li fem a la massa. Seguidament pressionem lleugerament amb els dits tot el perímetre dels triangles per que quedi la massa segellada i el formatge no surti durant la cocció.

5- Posem paper cuisson a una safata de forn i finalment hi repartim els triangles de formatge per damunt. Ho fornegem a 200 graus durant uns 15 minuts o fins que els veiem daurats. Ho retirem del forn i servim els triangles de formatge calents.

Receptes relacionades: