La versió mini d’aquests deliciosos ous.

En aquesta ocasió hem fet aquests ous a l’escocesa en versió reduïda, es a dir, amb ous de guatlla i no de gallina. Son més indicats per fer d’aperitiu ja que ens els podem menjar d’una mossegada.

A nosaltres ens agrada bullir l’ou al punt i així el rovell queda més cremós, però si ho preferim, simplement hem de fer bullir els ous 1 o 2 minuts més del que hem indicat i ens quedaran ben cuits per dins.

Ingredients per a 18 unitats:

 • 18 ous de guatlla.
 • 250-300 grams de carn picada de porc.
 • 1 cullerada de farina de blat de moro (Maizena).
 • 1 cullerada de mostassa en gra.
 • Sal.
 • Pebre.
 • Oli per fregir.

Per el arrebossat:

 • Un pessic de farina.
 • Pa ratllat.
 • 1 ou batut .

ELABORACIÓ:

1- Posem a la picadora la carn picada, la cullerada de farina de blat de moro, la cullerada mostassa i també la sal i el pebre. Ho piquem fins que ens quedi una pasta de textura fina, la dividim en 18 porcions i ho reservem.

2- Posem un cassó al foc amb aigua i sal. Hi afegim els ous i els fem bullir 4 minuts. Els anirem remenant de tant en tant amb una cullera perquè el rovell es quedi al mig de l’ou. Passats els 4 minuts els posem ràpidament amb aigua freda i els pelem.

3- Ens untem les mans amb una mica d’oli, agafem una porció de carn picada i l’estirem una mica donant-li una forma rodona amb un gruix de uns 2-3 mm.

4- Agafem un ou i el passem per farina, així la carn s’enganxarà sense problemes. Seguidament el posem al centre de la rodona de carn i anem estirant aquesta al voltant de l’ou fins que ens quedi totalment embolicat de carn. Repetirem l’operació amb la resta d’ous.

5- Passem els ous per ou batut i també els passem per el pa ratllat.

6- Fregim els ous en oli abundant i calent durant 2 minuts per cada costat. L’oli ha d’estar calent però sense passar-nos, ja que hem de tenir els ous al foc el temps suficient per que la carn quedi cuita sense arribar a cremar l’arrebossat. Un cop tenim els ous cuits els deixem una estona damunt de paper absorbent i finalment ja els podem servim calents.

SUGGERIMENTS:

 • Podem afegir una mica de picant, com per exemple bitxo sec picat, a la barreja de carn picada.
 • Un cop preparats els podem guardar al congelador, en aquest cas només els haurem de treure una estona abans per que es descongelin i ja els podrem fregir.
 • Si preferiu fer aquesta recepta amb ous de gallina, també podeu mirar la nostra recepta d’ous a l’escocesa.