Una galeta salada, cruixent i plena de sabor.

Aquesta recepta de galetes de formatge, a més de fàcil, ofereix la possibilitat de fer diferents combinacions de sabors. Hi podem afegir olives negres, pipes de gira-sol, fruits secs o també altres tipus de formatge, com per exemple un Parmesà o un Pecorino. També podem canviar el romaní per farigola, orenga o fins i tot sàlvia.

Aquestes galetes de formatge es poden menjar calentes o fredes, però en qualsevol cas, si ens en sobren es poden guardar en un recipient hermètic durant uns dies. Si us agraden aquestes galetes salades us recomanem també les nostres receptes de galetes de formatge o també les galetes de sobrassada.

Ingredients:

  • 200 grams de farina.
  • 1 ou.
  • 120 grams de mantega.
  • 200 grams de formatge tipus Emmental.
  • 3 trossos de tomàquet sec en conserva d’oli.
  • Sal/pebre.
  • Romaní fresc.

ELABORACIÓ:

1- Posem la farina i l’ou en un bol. Hi afegim la mantega tallada a daus, el formatge ratllat i els tomàquets tallats a trossets petits. També hi posem les fulles de romaní tallades ben petites i ho salpebrem amb precaució, ja que el formatge i el tomàquet ja aporten sal.

2- Ho remenem amb una cullera i quan comenci a quedar una massa compacta ho seguim treballant amb les mans.

3- Dividim la massa per la meitat i formem un cilindre amb cada una de les parts. Emboliquem els dos cilindres amb film transparent i els deixem reposar a la nevera un mínim de 1 hora.

3- Un cop tenim els cilindres de galetes de formatge ben freds, els retirem de la nevera i els desemboliquem . Tallem els cilindres a rodanxes d’un centímetre de gruix, si veiem que el ganivet s’enganxa i no talla bé el podem mullar amb aigua calenta.

4- Posem paper cuisson a la safata de forn i repartim les galetes per tota la superfície.

5- Fornegem les galetes de formatge a 180-200 graus amb escalfor inferior i ventilador durant uns 12-15 minuts o fins que quedin ben daurades.

6- Les retirem del forn, les deixem refredar una mica i ja ens les podem menjar.