La ceba caramelitzada i el Gorgonzola donen contrast a aquesta coca d’espàrrecs fets al punt.

Hem utilitzat aquesta massa de coca per moltes de les nostres receptes. Es una massa molt fàcil de fer, no porta llevat i per tant no s’ha de deixar fermentar. Queda molt cruixent i al ser tant fina deixa el protagonisme als sabors del farcit, cosa que la fa molt lleugera de menjar.

Per fer aquesta recepta de coca d’espàrrecs hem caramelitzat nosaltres la ceba, però si volem guanyar temps la podem comprar al supermercat, en venen de prou bones. Nosaltres de vegades en cuinem en gran quantitat i en acabat la repartim en pots de vidre i els congelem, així ens estalviem un pas quan en necessitem.

INGREDIENTS:

Per la massa:

 • 200 grams de farina.
 • 40 grams d’oli oliva verge.
 • 100 grams d’aigua.
 • 1 cullerada de sal.

Per el farcit:

 • 2 cebes mitjanes.
 • 2 cullerades de mel o sucre.
 • Oli suau per confitar la ceba.
 • 15-20 espàrrecs verds.
 • 50 grams de formatge ratllat tipus Emmental o Gruyère.
 • 50 grams de formatge Gorgonzola.
 • Sal i Pebre.

ELABORACIÓ:

1- Posem tots els ingredients de la massa dins un bol, ho barregem i ho treballem durant 5 minuts. Quan tinguem una massa fina i homogènia la deixem reposar 5 minuts.

2- Posem paper cuisson damunt d’una safata de forn i l’untem amb oli. Estirem la massa amb l’ajuda d’un corró i la posem damunt del paper de la safata. Seguidament l’estirem procurant que quedi ben fina.

3- Filetegem les cebes i les posem en un cassó a foc suau amb la mel o el sucre. Cobrim la ceba amb oli i ho cuinem durant uns 30 minuts o fins que la ceba quedi ben transparent. Finalment retirem la ceba del foc i l’escorrem. Podem guardar aquest oli on hem fet la ceba en un pot de vidre, ja que es perfectament útil per fer alguna altra recepta.

4- Repartim la ceba per damunt de la massa, també hi escampem els espàrrecs, el formatge ratllat, el formatge Gorgonzola i finalment ho salpebrem.

5- Ho fornegem a 200 graus amb escalfor a dalt i a baix durant uns 15 minuts. Un cop daurada la retirem del forn, hi tirem un raig d’oli d’oliva per damunt i ja ens la podem menjar calenta, o bé ens esperem una estona i ens la mengem a temperatura ambient.