I com no, amb figues de temporada.

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 peus de porc CUITS tallats a meitats.
  • 2 figues.
  • Sal, pebre.
Per la vinagreta de fruits secs:
  • Oli d’oliva verge.
  • Melmelada de ceba.
  • Avellanes.
  • Mostassa en gra.
  • Pebre.
  • Bitxo sec trinxat.
ELABORACIÓ:

Primer de tot, hem de desossar els peus de porc. Per fer-ho més fàcil, recomanem posar-los 2 minuts al microones per que agafin una mica de temperatura ja que així serà més fàcil treure la carn. Un cop treta tota la carn, la tallem a trossos petits i li tirem sal i pebre.

Agafem un tros generós de film transparent i li tirem un rajolí d’oli. Damunt posem tots els trossos de carn dels peus i enrotllem amb cura de tal manera que quedi com una botifarra grossa i l’emboliquem amb el film. Ho posem a la nevera un mínim de 2 hores.

Preparem la vinagreta barrejant tots els ingredients amb l’ajuda d’un morter i tallem les figues a làmines. Si no tenim melmelada de ceba en podem caramelitzar una a foc suau durant uns 20/25 minuts i amb un polsim de sucre.

Traiem els peus de la nevera, i amb l’ajuda d’un bon ganivet, tallem rodanxes tan fines com es pugui dels peus de porc. Damunt i posem rotllanes de figa i ho reguem amb la vinagreta.

SUGGERIMENT:

Es un plat que es pot preparar amb antelació i deixar a la nevera fins l’hora de ser servir, moment en el que li posarem la vinagreta.