Una combinació insòlita i deliciosa.

Ingredients per a 4 persones:

 • 4 carxofes.
 • 1 ceba.
 • 2 patates mitjanes.
 • 250 grams de cloïsses.
 • 300 grams de musclos.
 • 4 cullerades de salsa romesco.
 • Aigua.
 • ½ copa de vi blanc.
 • Sal i pebre.
 • Oli d’oliva.
 • Julivert.

ELABORACIÓ:

1- Tallem la ceba a daus petits, la posem dins una cassola a foc mig amb un raig d’oli i l’enrossim durant un parell de minuts. Afegim les patates pelades i esqueixades a trossos no massa grans i ho tenim 2 minuts més al foc.

2- Netegem les carxofes, els hi retirem les fulles més dures del exterior, els hi tallem les puntes, les tallem a quarts i les afegim a la cassola. Ho tenim 2 minuts al foc mentre ho anem remenant, afegim la salsa romesco i ho remenem de nou.

3- Incorporem el vi blanc i afegim aigua fins a cobrir les carxofes. Ho tenim al foc fent xup-xup i quan veiem que les patates i les carxofes comencen a estar cuites afegirem els musclos i les cloïsses. Ho tapem, ho tenim al foc uns 2 o 3 minuts més i quan els musclos i les cloïsses s’obrin ho rectifiquem de sal i pebre (tenint en compte que la salsa romesco ja hi ha aportat sal i pebre), ho retirem del foc, picolem i escampem el julivert per damunt i ho servim calent.