Un mar i muntanya de mossegada.

Ingredients per a 4 persones:

  • 6 carxofes.
  • Sal/pebre.
  • Oli.
  • Julivert.

Per la brandada:

  • 200 grams de bacallà dessalat sense pell ni espines.
  • 1 dent d’all.
  • ½ got d’oli de gira-sol o d’oliva suau.

ELABORACIÓ:

1- Netegem les carxofes, els hi pelem la tija, retirem les fulles externes i tallem les puntes. Les posem senceres a bullir amb un pessic de sal durant uns 15 -20 minuts. Un cop cuites, les posem a escórrer, les pressionem una mica per que deixin anar tota l’aigua i les reservem.

2- Posem un cassó petit a foc mig/baix, hi posem el bacallà una mica esqueixat i afegim l’all laminat i l’oli. Quan agafi temperatura ho mantenim a foc baix durant uns 2 o 3 minuts per confitar el bacallà, parem el foc i ho deixem refredar.

3- Posem el bacallà i l’all dins el recipient de la batedora i mentre ho trinxem li anem incorporant poc a poc el oli del cassó on hem confitat el bacallà. A partir d’aquí hem d’anar observant que la textura ens quedi cremosa i espessa, tan pot ser que no faci falta posar tot l’oli com que ens quedi massa espès, en aquest cas podem afegir oli cru, que si ho preferim pot ser d’oliva. Quan tenim la textura desitjada ho tastem i rectifiquem de sal si es necessari.

4- Tallem les carxofes per la meitat i les posem en una safata de forn. Les salpebrem i amb una cullera les farcim de brandada . Els hi tirem un rajolí d’oli per damunt i ho fornegem a 180 graus amb escalfor superior i inferior durant uns 5 minuts. Ho servim calent amb una mica de julivert picat per damunt.

SUGGERIMENTS:

Si no voleu fer la brandada, al mercat hi ha un gran assortit de brandades fetes i de molt bona qualitat.

Receptes relacionades: