Escabetxem la part més tendra del porc.

Ingredients:
  • Una peça de filet de porc d’uns 500 grams.
  • 2 grans d’all.
  • 1 branca de farigola.
  • Boles de pebre.
  • Sal.
  • 500 c.c. d’oli d’oliva.
  • 250 c.c. de vinagre de Mòdena.

Aquesta recepta es idèntica a la del llom en escabetx fred, però en aquest cas ho hem repetit canviant la peça de llom per un filet de porc o llaminera, aconseguint un  sabor molt similar però amb una carn més tendra. Per començar, salem el filet i el posem al foc amb una mica d’oli dins d’una cassola petita. El marquem per a tots els costats durant uns 5 minuts. Cal que la cassola no sigui massa gran o en el proper pas necessitarem molt de oli ja que haurem de cobrir-ne tota la peça. Pelem els alls, els aixafem i els tirem al pot junt amb la farigola. Seguidament cobrim la carn amb 1 mesura de vinagre per 2 mesures d’oli, es molt important que quedi pràcticament coberta. Ho hem de coure a foc suau durant uns 3/4 d’hora, si no ens ha quedat coberta del tot, l’anirem girant. Un cop passat el temps, retirem la carn de la cassola i la posem sobre una fusta o plat i deixem que es refredi. Un cop freda retirem la farigola i els alls i amb els líquids restants podem fer dues coses, deixar-ho tal com esta o bé ho passem per la batedora elèctrica (en aquest cas no ho hem fet). Si decidim passar-ho per la batedora, no us espanteu!, ja que la salsa canviarà automàticament de color, quedant d’un marró clar i amb una textura sedosa i cremosa. Tallem la carn a rodanxes fines i les posem en un recipient hermètic de vidre. Estigui batut o no, cobrim la carn amb el líquid de la cassola, ho tapem i ho posem a la nevera. L’hem de deixar un mínim de tres dies abans de començar a menjar-lo.